Index
Aanmelden Kajabi
Aanmelden LearnDash
Samenvatting
Mogelijkheden
Prijsvergelijking
Conclusie
kajabi vs wordpress

Kajabi vs LearnDash - alles in één of een plug-in?

Binnen de Wordpress wereld staat LearnDash bekend als een betrouwbare en serieuze plug-in voor het maken en onderhouden van een leeromgeving. Zeker wanneer je al jaren met Wordpress werkt lijkt de keuze voor een extra plug-in binnen je bestaande website een logische keuze. Daar tegenover staat de krachtpatser Kajabi waarmee je zowel je elearning kan opzetten, en ook je website, emailmarketing, coachingsprogramma's en community. Welke past bij jouw bedrijf?

  Kajabi LearnDash
Website kajabi.com learndash.org
Vanaf prijs $1428 per jaar
$119 per jaar
Uitproberen 30 dagen
Geen
Korting 20% bij betaling per jaar bij meerdere licenties
Probeer Kajabi uit
Probeer LearnDash uit

Kajabi makkelijker dan de plug-in LearnDash

Samenvatting Kajabi versus LearnDash

  • Kajabi is een alles-in-één tool voor je website, leeromgeving, coaching, community en emailmarketing. Je krijgt alle tools en onderdelen onder één dashboard voor een vaste prijs.
  • LearnDash is een goede keuze als je al goed bekend bent met Wordpress en iemand hebt om je website te onderhouden. Het opzetten en onderhouden van een cursus in LearnDash is veel werk en intensief werk.
  • Met Kajabi kun je focussen op de inhoud van je cursussen. Kajabi is ook interessant om naast je Wordpress website te gebruiken. LearnDash is meer voor kleinere cursussen en een kleiner budget als je al een bestaande Wordpress website hebt. 

Kajabi is software waarmee je je leeromgeving, website en online producten eenvoudig kan opzetten en beheren.

90%

Mogelijkheden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gebruikersgemak ⭐️⭐️⭐️⭐️

Klantenservice ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Prijs ⭐️⭐️⭐️⭐️

Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Probeer Kajabi uit

LearnDash is een plug-in voor je Wordpress website, en richt zich alleen op het maken van een leeromgeving.

40%

Mogelijkheden ⭐️⭐️⭐️

Gebruikersgemak ⭐️⭐️

Klantenservice ⭐️⭐️

Prijs ⭐️⭐️⭐️

Overall ⭐️⭐️

Probeer LearnDash uit

Kajabi vs LearnDash: Mogelijkheden

LearnDash en Kajabi zijn met een verschillend doel opgezet. Dat maakt de vergelijking wat complexer, want vergelijk je nu specifiek alleen op de mogelijkheden van LearnDash? Of neem je de mogelijkheden van Kajabi er ook in mee? Aangezien LearnDash niet zelfstandig kan draaien, kunnen we niet anders dan naar het totaal te kijken. 

LearnDash is gebouwd om binnen Wordpress een elearning aan te kunnen bieden. De doelgroep van LearnDash is dus ook de Wordpress gebruiker. Aangezien Wordpress een open platform is met ontzettend veel tools en mogelijkheden, was het mogelijk om bij het design van deze tool alleen te focussen op de elearning kant. Alle andere benodigdheden voor je website kunnen door andere tools worden opgevangen. Dat biedt focus op een goed product, maar ook afhankelijkheid. Want je website is zo snel als de traagste plug-in. Als binnen een Wordpress website 1 plug-in een error heeft, is de kans dat je hele website plat ligt.

Kajabi biedt sinds 2016 alles wat je nodig hebt om je online business te kunnen runnen. Daardoor heeft Kajabi ontzettend veel mogelijkheden en kan het je hele Wordpress website, learning en ook emailmarketing volledig vervangen. Dat betekent ook keuzes maken, want kun je als alles-in-één platform wel op al die punten scoren? Kajabi maakt veel beloftes waar. Op de onderdelen waar ze zelf nog niet voldoen, kopen ze de juiste tools in zoals recentelijk is gedaan met de community software Vibely.

Kajabi mogelijkheden
90%

Website, landingspagina's Geïntegreerd

Leeromgeving, cursussen Geïntegreerd

Blog, podcasts Geïntegreerd

Coaching, community Geïntegreerd

Emailmarketing Geïntegreerd

Quizes, surveys Geïntegreerd

Analytics Geïntegreerd

Betalingen Paypal, Credit Cards Geïntegreerd

Gamification Via Vibely & Gamify

Probeer Kajabi uit
LearnDash mogelijkheden
90%

Website, landingspagina's Wordpress

Leeromgeving, cursussen LearnDash

Blog, podcasts Wordpress

Coaching, community Forum via LearnDash

Emailmarketing Externe plug-in

Quizes, surveys LearnDash

Analytics Externe plug-in

Betalingen Paypal, Credit Cards Geïntegreerd

Gamification Badges, certificates, leaderboards

Probeer Learndash uit

Websites & layout

LearnDash draait op Wordpress, dus je zal voor je website ook een Wordpress website moeten aanhouden. Onze voorkeur gaat uit om die twee gescheiden te houden, daarmee zorg je ook dat je administratie binnen Wordpress overzichtelijker blijft. Dus een eigen website voor je bedrijf en een losse leden-website voor je leeromgeving. LearnDash sluit aan bij het website thema dat je al binnen Wordpress gebruikt, daarnaast kun je ook de page builders gebruiken zoals Divi of Beaverbuilder. Dit zijn betaalde page builders.

Binnen Kajabi krijg je verschillende templates waar je direct mee kunt werken, maar je kan ook je eigen template bouwen. Alle systeempagina's zoals home, log-in, je leeromgeving, contact, etc. staan klaar en kun je direct invullen met je eigen teksten en look&feel. De cursussen hebben een eigen template. Deze zijn overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Een enkele aanpassing binnen je cursustemplate is direct doorgevoerd over alle pagina's van je cursus.


Leeromgeving of ledenomgeving

LearnDash is de plug-in voor een leeromgeving in Wordpress. LearnDash zorgt ervoor dat er een portal komt waar je cursisten op moeten inloggen, en dat je makkelijk nieuwe cursussen kunt toevoegen. LearnDash heeft een eigen drag & drop cursus builder, zodat je gemakkelijk de lessen kunt verplaatsen van de ene module naar een andere. Je moet nog wel alle cursuspagina's zelf maken en opmaken.

Kajabi was van oorsprong een zelfstandige leeromgeving. Dat is nog steeds de basis, en als je begint met Kajabi. staat je leeromgeving al klaar. Een online cursus maak je aan met één klik, de lessen kun je eenvoudig toevoegen en verplaatsen naar de juiste module. Je leden krijgen alleen toegang tot de cursussen of online producten die ze aangeschaft hebben.

Het is ook mogelijk om Kajabi naast je Wordpress website te gebruiken. Lees deze blog: Gebruik Kajabi naast je Wordpress website


Blog en Podcasts

De blog functionaliteit is onderdeel van Wordpress. Voor podcasts heb je een extra plug-in nodig. LearnDash doet hier niets mee.

Kajabi heeft standaard een blog en podcast functie. De podcast kan ook een betaalde podcast zijn die alleen toegankelijk is binnen de leeromgeving. Met ons aangepaste blog template Kajabi Papers kun je ook premium (betaalde) blog content aanbieden.


Coaching, community

Coaching is geen onderdelen van Wordpress of LearnDash. LearnDash heeft wel een discussie forum met gamification mogelijkheden. Daarmee kun je je cursisten aansturen op meer interactiviteit.

Kajabi biedt meerdere producten binnen hun leeromgeving, of beter gezegd, ledenomgeving aan dan andere pakketten. Zo kun je naast je cursussen ook een volledig geautomatiseerd coachingspakket opnemen. En bieden ze vanaf 2023 een zeer uitgebreide community functie met gamification mogelijkheden aan. Deze tools zijn een ideale aanvulling naast je online cursussen.


Emailmarketing

LearnDash biedt de mogelijkheden om rondom je cursussen notificatie emails te versturen. Voor emailmarketing zoals nieuwsbrieven en emailseries heb je een externe tool nodig zoals MailChimp of ActiveCampaign (zelfde als Mailblue).

In Kajabi is emailmarketing standaard opgenomen. Je kan nieuwsbrieven, emailseries en event-emailseries en uiteraard ook notificatie emails versturen. Bij Kajabi krijg je in het basispakket 10.000 email contacten.


Quizes, surveys

LearnDash biedt de mogelijkheid om geavanceerde quizzes op te nemen met 8 verschillende vragen zoals: open, vrije keuze, assessment, sorteren, enkele keus, multiple choice, fill in the blanks. Daarmee heeft LearnDash veel meer mogelijkheden dan Kajabi.

Kajabi heeft sinds de zomer 2022 een quiz optie in de online cursussen opgenomen. Zo kan je na een videoles toetsen of de cursist het lesmateriaal heeft begrepen. Het soort vragen is functioneel maar wel wat beperkt: kort antwoord, open vraag, dropdown of selecteer. Op het niveau van quizes kan Kajabi nog wat leren van andere platforms.


Analytics van de cursussen

Learndash biedt de mogelijkheid om gedetailleerde uitdraaien te maken van je cursisten, hun voortgang en succes.

Kajabi biedt verschillende gebruikersstatistieken voor de cursussen, zoals het voortgangspercentage van de lessen of hoe ver een cursist is met de online training.


Betalingen

LearnDash heeft zelf koppelingen met Stripe, PayPal of 2Checkout. Daarnaast kan het met vele Wordpress plug-ins samenwerken zoals Woocommerce, zodat je ook iDeal en terugkerende betalingen kunt gebruiken.

Ook Kajabi werkt alleen met Stripe en Paypal. Voor andere betaalmethodes in Kajabi zoals iDeal of Bancontact heb je een extern betaalsysteem nodig. Wij hebben Linktopay ontwikkeld dat als een plug-in op je Kajabi pagina's werkt en helemaal binnen Kajabi werkt, inclusief internationale btw afhandeling en facturatie. Je kan Linktopay 28 dagen gratis uitproberen.


Gamification en engagement

LearnDash heeft verschillende engagement opties binnen het pakket zoals: notificatie emails, discussie forums, maar ook badges en & certificates, cursus punten en leaderboards.

Kajabi maakt grote stappen om meer de engagement te verhogen. Er komt een nieuwe community tool met challenges, forum, chat en live video waarin ook badges en een leaderboard onderdeel zijn. Daarnaast kun je via ons template Gamify ook badges toevoegen aan je cursussen. Ons Gamify template wordt als light versie, gratis toegankelijk onderdeel binnen de Kajabi app.

Kajabi vs LearnDash: Prijsvergelijking

LearnDash lijkt een goedkoop alternatief. WordPress zelf is immers gratis. Maar er komt veel bij kijken aan plug-ins en tijd om een goede Wordpress website op te zetten. Wanneer je al een goed draaiende Wordpress website hebt, zou je kunnen overwegen een extra website er naast. te houden waar je je cursussen op draait. Wordpress kan geen video's voor je hosten, dus je het ook daar een hosting partner voor nodig. En zo lopen de kosten snel op.

Een goed ingerichte Wordpress website met alle externe tools kost snel meerdere honderden euro's per maand. En veel tijd om het technisch in te regelen en te onderhouden (of huur een VA dan wel IT specialist in om het voor je te doen). Zie ook: Kajabi vs Wordpress

Kajabi biedt drie pakketten: Basic, Growth en Pro. Basic kost $ 149 per maand, Growth $ 199. Bij betaling per jaar krijg je 20% korting en betaal je respectievelijk $119 en $159 per maand. Met het Basic pakket kun je al je hele online business draaien. Pas wanneer je daar aan toe bent kun je overstappen naar een groter pakket.

Hier vind je een overzicht van de Kajabi prijzen. Kajabi lijkt prijziger maar je moet bedenken dat dit lager is dan wat de gemiddelde ondernemer betaalt voor emailmarketing of videohosting. Deze laatste tools zijn standaard onderdeel van Kajabi.

Kajabi kosten per maand
90%

Basic pakket $ 149

Website hosting Geïntegreerd

Website builder Geïntegreerd

Video hosting (Wistia) Geïntegreerd

Leeromgeving Geïntegreerd

Emailmarketing 10.000 Geïntegreerd

Webinar Geïntegreerd

Analytics Geïntegreerd

iDeal / Bancontact (Linktopay) € 50

Totaal per maand ongeveer € 200

Probeer Kajabi uit
LearnDash kosten per maand
90%

WordPress pakket -

Website hosting € 25

Website builder (Divi) € 9

Video hosting (Wistia) € 99

LearnDash € 20

Emailmarketing 10.000 (MailBlue) € 139

Webinar (Zoom) € 15

Analytics (Professioneel) € 99

iDeal / Bancontact (WooCommerce) € 25

Totaal per maand ongeveer € 430

Probeer Learndash uit

Conclusie Kajabi versus LearnDash

LearnDash is vooral interessant als je al een bestaande Wordpress hebt en je de voorkeur geeft om binnen de Wordpress omgeving te blijven. Onze voorkeur zou zijn om ook dan altijd een tweede Wordpress website op te zetten, zodat je de admin omgevingen van beide platforms gescheiden blijven. Zeker als je ooit besluit je cursusomgeving anders op te zetten, is het dan makkelijker om ze weer te ontvlechten.

Wanneer je niet gebonden bent aan Wordpress maar wel al een Wordpress website hebt, kun je ook overwegen om naast je bestaande website een leeromgeving binnen Kajabi op te zetten. Dat scheelt heel veel tijd, het is makkelijker en het ziet er ook goed uit. Lees deze blog: Gebruik Kajabi en Wordpress naast elkaar.

Als je de mogelijkheden hebt of nog geen losse website hebt, dan is het zeker de moeite waard om met Kajabi te gaan werken. Je wilt niet met de techniek bezig zoals in Wordpress zijn en dat hoeft ook niet met Kajabi. Kajabi is gebouwd door online ondernemers voor online ondernemers. Het heeft alles dat je nodig hebt om een winstgevende online onderneming te bouwen binnen één dashboard.

Meld je aan voor de 30 dagen gratis proefperiode voor Kajabi en ervaar zelf hoe makkelijk het is om je online bedrijf te runnen vanuit een écht alles-in-één online cursus platform.

MELD JE AAN BIJ KAJABI EN KRIJG ONS

BONUSPAKKET

Speciaal voor nieuwe Kajabi gebruikers hebben we een geweldig bonuspakket samengesteld. Dit pakket krijg jij van ons cadeau als je je via ons aanmeldt bij Kajabi.

START JE KAJABI GRATIS TRIAL

Gerelateerde artikelen

Kajabi versus Huddle
Kajabi versus Wordpress
Gebruik Kajabi naast je bestaande Wordpress website

Disclaimer according to Kajabi Partner Program Agreement article 4.3
Kajabi Users NL was founded by Bastiaan de Koning with explicit approval by Kajabi / Kajabi.com in June 2019 and renewed in Februari 2021. Bastiaan de Koning / KJB Users NL / or someone from our team is not an employee or representative of Kajabi, LLC. We are an independent Kajabi Partner and we receive referral payments from Kajabi in this role. All opinions expressed herein are our own and are not official statements of Kajabi or any party affiliated with Kajabi.